Log ind
Tools
Notebook
Your personal notebook
WordBank

Nyt på portalen


 Nyt_paa_portalen
Energizers

Under Teacher-fanebladet ligger der nu en række korte bevægelses-aktiviteter, der giver eleverne en pause fra de stillesiddende, koncentrationskrævende opgaver. Se mere her
 
Compare & Contrast

Nyt mini-forløb til 5.-6. klasse, der sætter teksterne i Country Cubes i spil i undervisningen. Det primære fokus i forløbet er indsamling, udveksling og sammenligning af information om forskellige kulturelle forhold i de engelsktalende lande. Se mere her.
 
Grammatikopgaver

Grammatikken er nu udvidet med 100 opgaver målrettet 4. klasse. Disse opgaver er markeret med én stjerne. Det betyder, at de opgaver der tidligere var markeret med én stjerne nu har fået to stjerner; og de opgaver der tidligere havde to stjerner nu har fået tre stjerner. Se den samlede oversigt her eller gå direkte til opgaverne her.
 
Frilæsning

I Library findes nu 15 nye frilæsningstitler fra Oxford University Press, hvoraf de 11 er målrettet 4. klasse. Se mere her
  Årsplaner
Under fanebladet Teacher kan du finde forslag til årsplaner for 4., 5. og 6. klasse. Som noget nyt er årsplanerne tilgængelige i både PDF- og word-format, så de nemt kan tilpasses den enkelte skole og klasse.
  Nyt påskeforløb til 4. klasse
Easter 4th grade
fokuserer på forskellige genrer af påskefortællinger: et folkeeventyr, en legende og den bibelske fortælling. I Easter Games forbereder eleverne deres egne egg-hunts for klassen.
  Nyt forløb til 4. klasse
I forløbet Monster Madness møder eleverne søde, seje, sove og skrækkelige monstre, Eleverne arbejder med sproglæringsstrategier, hvor eleverne skal omsætte tekster og videoklip til rollespil og tegneserier samt arbejde med nøgleord og resumé.
  Nyt forløb til 6. klasse
I forløbet Crime kommer eleverne rundt om klassiske krimier, fejlslagne røverier og politiets arbejde. Læringsmålene tager udgangspunkt i skriftlig kommunikation og skrivning.
  Nyt juleforløb til 4. klasse
Læs om Christmas i USA i et nyt miniforløb her. Læs om julehistorien, juletraditioner, det første juletræ, juleslik og syng med på julesange.
  Årsplaner til 4., 5. og 6. klasse
Nu ligger der forslag til årsplaner under fanebladet Teacher. Årsplanerne indeholder en oversigt over forløb, antal lektioner, kompetenceområder, målpar og anvendte materialer

  Ny inspiration til lyttetræning
Listening Strategies er et lille træningsforløb, hvor eleverne introduceres til lyttestrategier og derefter selv 

arbejder med de receptive færdigheder. Opgaverne er inddelt i tre niveauer og er bygget op omkring seks små, amerikanske tegnefilm. Der er udarbejdet arbejdsark med elevopgaver, som efterfølgende kan deles med læreren. 

Nyt for løb til 4. klasse
Our Senses er et 'sanseligt' forløb til 4. klasse, der primært handler om de fem sanser, men også lidt om den sjette sans. Eleverne laver små eksperimenter og blindtests med fokus på de enkelte sanser.
  Nyt forløb til 4. klasse
Ghosts er et 'spooky' forløb til 4. klasse om hjemsøgte steder i Storbritannien. Læringsmålene tager udgangspunkt i sprogligt fokus og eleverne arbejder med at fortælle historier i nutid og datid. 

  Nyt forløb til 4. klasse
Daredevils 
er et forløb til 4. klasse med fokus på færdigheds- og vidensmål indenfor tekst og medier. Eleverne skal arbejde både receptivt og produktivt med simple, anvendelige mundtlige og skriftlige genrer. Emnet er vovehalse; og eleverne skal bl.a. høre om nye farlige fænomener som rooftopping ogwheelchair skating.
  Country Cubes i nyt design
Det nye design af Country Cubes betyder, at 'opslagsværket' nu kan afvikles på alle platforme. Funktionerne er de samme, men læsbarhed og brugervenlighed er forbedret.
Derudover er South Africa nu tilføjet og eleverne kan bl.a. læse om the big five, lobola og rugby.
  Nyt forløb til 4. klasse
Disco Party er et nyt forløb til 4. klasse med fokus på fødselsdag og fest. De to børn Oliver og Claire skal have hjælp til at planlægge en fødselsdagsfest. Læringsmålene tager afsæt i den skriftlige kommunikation; og eleverne skal bl.a. udarbejde deres egne indkøbslister, festindbydelser, m.m.
  Nyt Thanksgiving forløb
Hvorfor er Thanksgiving en vigtig del af den amerikanske kultur? Hvad fejres og hvordan? Læs sjove facts om Thanksgiving og arbejd med emnet gennem tekst og video.
Nyt forløb til 4. klasse
Fairy Tales er et nyt undervisningsforløb med fokus på eventyrgenren og med læringsmål, der tager udgangspunkt i arbejdet med skriftlig kommunikation og læsning. Eleverne skal læse og lytte til klassiske engelske eventyr og arbejde med typiske genretræk og egne genfortællinger.
  Nyt Halloween forløb
Hvor stammer Halloween fra? Læs mere om historien bag Halloween, om traditioner og lege, eller prøv et par bageopskrifter på Halloween-kager. Find miniførløbet her eller under Celebrations.
Lydfiler til de indtalte tekster udgives i uge 41.
  Nye strategier under Spot on
A Helping Hand under fanebladet Spot on består af en række tips og strategier.
Vi har netop tilføjet et opslag om Listening Strategies.
Opslaget om Tongue Twisters er velegnet som udgangspunkt for arbejdet med udtale.
  Gratis forløb til 4. klasse
Vi udvider mellemtrinsportalen med forløb til 4. klasse. Abonnenter har gratis adgang til 4. klasse i resten af 2015.
Det første forløb ligger klar nu. Being Royal handler om den britiske kongefamilie, slotte og traditioner. Der er materiale til ca. fire ugers undervisning. Flere forløb er på vej, heriblandt Fairy Tales og Daredevils.
  Nyt forløb til 5.-6. klasse
Animal Magic er et nyt undervisningsforløb primært målrettet 5. klasse. Det handler om dyr som helte, som hjælpere, som menneskets bedste ven, som inspirationskilde til nyttige opfindelser og viser eksempler på naturens besynderlige skabninger.
  Nye læringsmål og evalueringsark
Vi har revideret mål og evalueringsformen på portalen, så den ligger i tråd med de nye Forenklede Fælles Mål og de tre kompetenceområder. Eleverne kan allerede nu arbejde med den nye type Goals & Evaluation i forløbet Heroes. De nye mål og evalueringsark vil ligge klar til alle forløb til skolestart. Som noget nyt er der nu også mulighed for at dele sin evaluering med læreren direkte fra portalen.

Nyt påskeforløb
Forbered dig til påsken med det nye påskeforløb. Læs om Easter og forskellige påsketraditioner i den vestlige verden, og hvorfor vi fejrer påske.

Nyt forløb til 5.-6. klasse
Heroes er et nyt undervisningsforløb primært målrettet 5. klasse. Det omhandler fiktive, legendariske og historiske helte. Gennem et udvalg af genrer beskrives forskellige heltetyper og baggrunden for at personerne eller karaktererne har fået heltestatus.

Nye lande i Country Cubes
Så er der godt nyt til arbejdet med kultur og samfund i de engelsktalende lande. Country Cubes er udvidet med 66 korte, illustrerede, faglige artikler om Indien og New Zealand.
Gå på opdagelse i de nye opslag her.

 

Nye undervisningsplaner
Der er nu udarbejdet undervisningsplaner til alle forløb. Find dem her under fanebladet Teacher (pdf’en kan udprintes).

Nyt juleforløb
Julen nærmer sig med hastige skridt. Læs om Christmas i Storbritannien i et nyt miniforløb under Topics. Læs om traditioner og julehistorier, syng med på julesange og få opskriften på traditionelt julebagværk her.

  Nyt forløb til 5.-6. klasse
Best Buddies er et nyt undervisningsforløb primært målrettet 5. klasse. Det omhandler venskaber i den virkelige og i den virtuelle verden. Der er tekster og videoer om glæder og sorger ved de sociale medier, om venskaber mellem dyr og mennesker, pennevenner og fantasivenner. 
  Nyt forløb til 6.-7. klasse
Future Planets er et nyt undervisningsforløb, der handler om klima, fremtid  og science fiction. Temaet rummer bl.a. en kortfilm om en robot, en sang om regnskoven og et radioindslag fra år 2403. God fornøjelse.
   100 nye grammatikopgaver
Grammatikken er udvidet med 100 nye træningsopgaver samt nye kapitler med fokus på kongruens og tegnsætning.
Nyt forløb til 6.-7. klasse
Culture Clashes er et nyt forløb til eleverne i 6. og 7. klasse.
Tilskudsberettiget
engelsk5-7.gyldendal.dk opfylder 2013-kriterierne for tilskud til digitale læremidler.

Nyt forløb til 5.-6. klasse
Extremes er et nyt forløb til eleverne i 5. og 6. klasse. Forløbet er beregnet til ca. tre måneders undervisning.


Ny notesbog på Gyldendals fagportaler
Med Notesbogen kan eleven arbejde med det faglige stof direkte på fagportalen. Eleven kan nemt oprette noter og arbejde i eventulle prædefinerede noter.
Elevens noter er altid tilgængelige, når eleven er logget ind på portalen.
Notesbogen kan åbnes fra alle portalens sider samt under "Tools".NYHED: Tilpas skriften på fagportalerne
Med den nye skriftmenu kan du selv indstille størrelsen og udseendet på skriften i indholdsfeltet på fagportalen. Du har mulighed for at vælge mellem skrift med eller uden fødder – samt at øge størrelsen på skriften.

 
 
 
 Nyt forløb til 4. klasse
 Nyt forløb til 4. klasse
 Nyt forløb til 4. klasse